Ta chansen – utbilda dig inom vård och omsorg

Sedan flera år tillbaka råder stor personalbrist i den svenska vården, och många anställda saknar relevant utbildning. Det totala underskottet av utbildad arbetskraft väntas uppgå till 55 000 personer på fem års sikt inom hälso- och sjukvård samt inom pedagogiskt arbete, enligt  Arbetsförmedlingens senaste prognos.

Nu har du som är intresserad av att utbilda dig till yrken inom vård- och omsorgsbranschen chansen att påbörja din dröm. Den 26 augusti startar Nybro Vuxenutbildning flera utbildningar och kurser inom vård och omsorg.

Vi kommer att starta följande utbildningar:

  • Vård- och omsorgsutbildning (1 500 poäng).
  • Vårdbiträde (800 poäng).
  • Fristående kurserna Vård- och omsorgsarbete 1 (200 poäng) och 2 (150 poäng).
  • Vård- och omsorgsutbildning med språkstöd (1 500 poäng, plus kurser i svenska som andraspråk och yrkessvenska).

Efter avslutad vård- och omsorgsutbildning har man behörighet att anställas inom omsorg, hälso- och sjukvård.

Vi tar emot ansökningar löpande och det finns fortfarande platser kvar, så tveka inte att skicka in din ansökan.  På vår hemsida hittar du mer information om utbildningarna och kurserna, samt  ansökningsblanketter.

Framtidsprognos:
Det bedöms vara mycket hög efterfrågan på undersköterskor inom både ett och fem år. Det beror bland annat på att antalet äldre fortsätter att öka, vilket leder till ett växande vårdbehov. Bristen på yrkesgruppen är stor sedan tidigare och tillgången förväntas därmed inte vara tillräcklig för att möta efterfrågan varken på ett eller fem års sikt. (Arbetsförmedlingens yrkeskompass).

Relaterat: Kontaktuppgifter för: Ta chansen – utbilda dig inom vård och omsorg

Webbredaktör: Martin Persson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 287 - kategori: 18

Vård- och omsorg

  Vård- och omsorgsutbildningen

Utbildningen ger kunskaper inom området vård och omsorg. Fullföljd utbildning ger kompetens att söka tjänst som undersköterska/omsorgsassistent eller motsvarande.

  Elevinfo

Här hittar du all information för våren 2021. Här finns information om självstudiedagar, helgdagar, skolans öppettider och sjukanmälan, men också [...]